Sözleşmeli memura kötü haber!

Aldıkları mahkeme kararı ile ek ödeme elde eden 4/C’li (sözleşmeli memur) personele Maliye Bakanlığı’ndan olumsuz cevap geldi. Bakanlık, mahkeme kararının uygulanmasının diğer personele karşı adaletsizlik yaratacağını bildirdi.

02 Aralık 2017 Cumartesi 15:27
Sözleşmeli memura kötü haber!

Kamu Denetçiliği Kurumu, mahkeme kararlarına rağmen kendilerine ek ödeme yapılmadığını savunan 4/C'lilerin başvurusu üzerine, “Lehlerine verilen yargı kararı sonucu, ek ödeme elde eden 4/C kapsamındaki personele, ek ödemelerin yapılmaması sebebiyle oluşan mağduriyetinin giderilmesi gerekir'' tavsiyesinde bulunmuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu tavsiyeye rağmen ek ödemenin yapılmaması üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal'a durumu sordu. Ağbal  konuşmasında “Aynı statüde istihdam edilen geçici personelin önemli bir kısmına sadece toplu sözleşmeye göre ek ödeme yapılırken diğer kısmına ise buna ilave olarak aynı nitelikte mükerrer bir ödeme yapılması sonucunu doğuracağı ve bu durumun eşitlik, adalet, hakkaniyet ve hukukilik ölçütlerine uygun düşmediği değerlendirilmektedir. Tavsiye kararında yer alan çözümün uygulanabilir nitelikte görülemediği belirtilmiştir. Mahkeme kararlarının nasıl uygulanacağına dair idarelerce tereddütler yaşanmış, mahkeme kararlarında da buna ilişkin açıklık yer almamıştır. Bunun üzerine bazı idareler mahkeme kararını hukuki yetersizlik gerekçesiyle yerine getirmemiş, bazıları ise karar doğrultusunda geçici personele ek ödeme yapmıştır.'' ifadelerini kullandı.

HUKUKU YOK SAYIYOR

CHP'li Fethi Gürer ise Bakan Ağbal'ın yanıtını, şöyle değerlendirdi: “Maliye Bakanlığı ile Kamu Denetçiliği Kurumu'mun kararları tamamen ayrı görüş içermektedir. Bu durumda, Maliye Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun tavsiye kararına karşı aldığı bu karar ile kazanılmış haklarını ve hukuku dayok sayıyor.'' 

Kaynak: Ali Ekber ERTÜRK/Sözcü

Son Güncelleme: 02.12.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15