"Tarımsal arazileri BETONA dönüştürdünüz!"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP’nin “tanzim satış” uygulamasını eleştirdi. Kaplan, 17 yıllık AKP iktidarının tarımı, tarımsal arazileri yok ettiğini belirtirken, 2,5 ay süreliğine yapılacak sebze meyve tanzim satışlarının AKP’nin yine ve yeniden halkı kandırma politikası olduğunu, AKP’nin yerel seçim öncesi vatandaşa şirin gözükme çabaları olduğunu kaydetti.

15 Şubat 2019 Cuma 16:46
"Tarımsal arazileri BETONA dönüştürdünüz!"

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada “Tarımsal arazileri, yandaşlara peşkeş çekerek betonlaştıran AKP, köyleri mahallelere çeviren AKP, çiftçiyi borç batağına iten AKP, şimdi vatandaşa 3 TL’den 5TL’den tanzim meyve sebze satışı yapıyor. Vatandaş 1,5- 2 kilometrelik kuyruklarda, en fazla 2 kilo kotası koyulmak şartıyla evine meyve sebze alıyor. Bu perişanlık 17 yıllık AKP iktidarının eseridir” dedi.

TARIMI DA ÇİFTÇİYİ DE SIFIRLADINIZ!

Kaplan, AKP’nin çiftçi ve üreticilere tam destek verilmediğini belirtirken, “Çiftçi üretmeye küstü. Maliyetler arttı, mazot fiyatları arşa çıktı, ilaç ve gübre fiyatları zamlandı. Tarımın ithalata dayalı bir sektör haline getirilmesinin faturasını çiftçi ve yurttaş birlikte ödedi. Girdilerin %90’ı ithal olunca, çiftçinin üretim maliyetleri % 50-120 zamlandı. Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne yüksek faizle kredi veriyor. Haliyle çiftçi de daha yüksek kredi borcu ödüyor. 7 bine yakın çiftçi icralık durumda. Çiftçi topraktan mahsulünü kaldıramaz hale geldi. AKP’nin çiftçiye borcu 90 milyar lira. Çiftçi borç batağında. AKP, çiftçiye tohumu bile ithal eder hale getirdi. Çiftçi mahsulünü topraktan kaldıramadığı için fabrikalarda, iş yerlerinde çalışmaya başladı” dedi.

TANZİM SATIŞ, AKP’NİN YEREL SEÇİM STRATEJİSİDİR!

Kaplan, “AKP yerel seçim politikalarının bir ayağı olan Tanzim Satışı getirdi. AKP gerçekten vatandaşı, çiftçiyi, üreticiyi düşünseydi bu satışlar 2,5 ay gibi kısa süreli önlem yerine, uzun vadeli ve gerçek çözümlü bir politika üretirdi” dedi.

ÜLKEMİZ GIDADA KENDİNE YETEN 7 ÜLKEDEN BİRİYKEN, SOĞANI BİBERİ İTHAL EDER DURUMA GELDİ!

Kaplan, “Ülkemiz gıdada kendine yeten 7 ülkeden biriyken, 17 yıllık AKP iktidarı vatandaşı 1,5 - 2 kilometrelik kuyruklarda domates, patates, soğan almaya mecbur bırakmıştır.

Üretimi arttıracak, üretim maliyetlerini düşürecek, ithalatı değil ihracatı teşvik edecek politikalar yerine Belediye Tanzim Satış ile fiyatları düşüreceğini ve vatandaşın gözünü boyayacağını düşünen AKP, bu çılgın projeyle 17 yıllık iktidarında yandaşı zengin, yoksulu daha da yoksullaştırdığının bir kez daha ortaya koymuştur” diye açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15