"Yumurta fiyatları son 1 yılda yüzde 90 arttı"

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu yumurta fiyatlarının son 1 yılda yüzde 90 arttığını söyleyerek fiyatlardaki bu artışın sebeplerini yazdı. "Dolar, Euro fiyatları coştu. Her haltı ithal eden Türkiye ihtiyacı olan tavuk yemini de üretemedi. Gitti ithal etti" ifadesini kullanan Muratoğlu, "Kurlardaki artış yeme yansıyınca maliyetler yükseldi." diye yazdı.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 10:35
"Yumurta fiyatları son 1 yılda yüzde 90 arttı"

Muratoğlu'nun "Ne dolar, ne borsa rant yumurtada!" başlığıyla (14 Temmuz 2018) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan sorusu geride kaldı. Yumurtadan zam çıktı! Zira yumurta fiyatları son bir ayda yüzde 10, son bir yılda yüzde 90 arttı! Sahi enflasyon kaçtı? En son yıllık yüzde 15.40 açıklanmıştı! Görün işte enflasyon ayarını …

* * *

Artışın sebepleri muhtelif … Sektörün en büyük oyuncusu Keskinoğlu ülkenin coşmuş ekonomisinin altında kaldı. Hâlbuki her şey çok iyi gidiyordu, nasıl batmayı başardı?

Dolar, Euro fiyatları coştu. Her haltı ithal eden Türkiye ihtiyacı olan tavuk yemini de üretemedi. Gitti ithal etti. Kurlardaki artış yeme yansıyınca maliyetler yükseldi.

Son Güncelleme: 15.07.2018 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15