Euro, Dolar karşısında gücünü koruyor...

· Euro Bölgesinde ekonomiye dair güvenin son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşması Euroyu güçlü kılıyor.

 

EURTRY döviz çifti, Euro Bölgesi para birimi Euro ve Türk lirasından oluşan egzotik paritedir.

EURTRY paritesi, Türkiye’de yapılan Foreks işlemlerinde önemli bir paya sahiptir. Aynı zamanda Euro Bölgesi’nin önemli bir ihracat pazarı olması nedeniyle yurtiçi piyasalar ve politika yapıcılar tarafından da yakından takip edilmektedir. Tüm bunlarla birlikte yurtiçi gelişmelerle birlikte Türk Lirası’ndaki değer değişimleri de, pariteyi önemli ölçüde etkileyebilmektedir. Dolar’daki değer değişimlerinin en büyük alternatif yatırım araçlarından Euro üzerinde etkili olması nedeniyle, EURTRY paritesini etkileyen faktörler de artmaktadır. Bu nedenle, EURTRY paritesi Forex işlemleri yapanlar tarafından yoğun olarak takip edilmektedir.

Avrupa komisyonu tarafından yayınlanan anket çalışmasında Euro Bölgesinde ekonomiye dair güvenin son 10 yılın en yüksek seviyesine yükseldiği açıklanırken, bunun yanında Almanya’da Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi Enflasyon verisi beklentilere paralel olarak 0,1% seviyesine geriledi. Bir yandan da piyasalar gelecek hafta gerçekleşecek AMB toplantısına odaklanmaya başladı. Yurt içerisinde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı kaldı. Bayram sonrası finans ve döviz cephesinde önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

 

Teknik Analiz



Bayram öncesi hafta başı itibariyle alıcılı seyir izleyen ve böylelikle 4,16 seviyesini test eden EURTRY paritesinde, orta vadede aşağı yönlü baskının devam ettiği görülürken, son iki işlem gününde satışların ağırlık kazanması ile 4,05 yatay aylık desteğinde tutunmuş görüntü çiziyor. Bu destek üstünde 4.09 ve 4.14 düşen trend direnci karşımıza çıkıyor. Bu kanalın kırılması halinde 4.17-4.21 dirençleri zorlanabilir.

Euro/TL'nin  4.05 desteğini kırması halinde ise 4.01 ile 3.99 yükselen destek kanalı önem kazanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15