TBMM kiralık araçlara servet harcıyor

TBMM kiralık araçlara servet harcıyor

03 Temmuz 2016 Pazar 11:21
TBMM kiralık araçlara servet harcıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kiraladığı on araca yılda beş milyon lira kira bedeli ödediği ortaya çıktı.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "TBMM kiralık araçlara ne kadar kira ödüyor?" sorusuna yanıt geldi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına soruyu yanıtlayan Başkanvekili Ahmet Aydın, 10 adet araca yılda 4 milyon 901 bin 304 TL kira bedeli ödendiğini açıkladı.
Ahmet Aydın’ın CHP'li Yarkadaş'ın soru önergesine verdiği yanıta göre, TBMM’de komisyon başkanları için sürücüsüz olarak kiralanan 30 adet Volkswagen Passat var.
Başkanlık Divanı üyeleri için ise sürücüsüz olarak kiralanan 34 adet Audi A-6 marka araç bulunuyor.
İdari ve Mali İşler Başkanlığı bünyesinde sürücülü olarak kiralanan toplam 10 adet araca ise yılda 4 milyon 901 bin 304 TL kira bedeli ödeniyor.
Aydın, 2015’te 74 araç için ayrıca 929 bin TL akaryakıt bedeli ödendiğini bildirdi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın TBMM’de kiralık araçlara yönelik soru önergesine yanıt veren Başkanvekili Aydın, şunları kaydetti:
64 araç kiralandı
“26. Yasama Dönemi için TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, parti grup başkanvekilleri, ihtisas komisyonu başkanları ve uluslararası komisyon başkanlarının makam hizmetlerinde kullanılmak üzere; 29 adet Volkswagen Passat, 29 adet Audi A-6 marka üzere toplam 58 adet araç, 31 Temmuz 2014’te imza altına alınan sözleşmeyle kiralanmıştır.
26. Yasama Dönemi 1. Yasama Yılı’nda TBMM Başkanlık Divanı üye sayısına beş üyenin ilave edilmesi, kanun ile kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı’nın makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet araç ihtiyacının ortaya çıkması ile birlikte toplam 6 adet makam aracı için de iş artışına gidilmiş, toplamda kiralanan araç sayısı 64 adet olmuştur.
Audi marka araçlar TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve parti grup başkanvekillerine, Passat marka araçlar ise ihtisas komisyonu başkanları ile uluslararası komisyon başkanlarının makamlarına tahsis edilmiştir.
56 bin TL yakıt bedeli
2 yıllığına sabit fiyat garantisinde kiralanan Volkswagen Passat marka araçların her birine aylık 3 bin 443 TL + KDV, Audi A6 marka araçların her birine ise aylık 5 bin 893 TL + KDV aylık kira bedeli ödenmektedir. İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nca sürücülü olarak kiralanan 10 adet araca yıllık 1,26 milyon TL kira ödenmektedir.
Araçlarda tüketilen yakıt, kurumumuzca karşılanmakta olup 2015’te TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarına tahsis edilen 64 adet kiralık aracın yıllık akaryakıt tüketim bedeli 873 bin 341,35 TL; TBMM İdari ve Mali İşler Başkanlığı bünyesinde kullanılan 10 adet kiralık aracın yıllık akaryakıt tüketim bedeli ise 56 bin 504,66 TL’dir.”

Son Güncelleme: 03.07.2016 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15