20 yıl süren müzakerelerin ardından imzalar bugün atıldı!

Kazakistan'da bugün gerçekleşen 5. Hazar Ülkeleri Devlet Başkanları Zirvesi'nde tarihi imzalar atıldı. Hazar Denizi'nin ve altında yatan kaynakların bölgeye kıyısı olan ülkeler tarafından kullanılabilmesine olanak tanıyan anlaşma imzalandı.

12 Ağustos 2018 Pazar 14:57
20 yıl süren müzakerelerin ardından imzalar bugün atıldı!

Hazar Denizi’nin ve altında yatan kaynakların, kıyısı olan ülkeler tarafından kullanılabilmesine olanak tanıyan anlaşma bugün imzalandı.

20 yıl süren müzakerelerin ardından gelen anlaşmaya Rusya, İran, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan imza attı. Anlaşmaya göre, kıyısı bulunmayan ülkeler Hazar Denizi’nde asker bulunduramayacak ve Hazar Denizi’nin altındaki kaynakları bu ülkeler kullanabilecek.

Toplantıda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu anlaşmanın uygulanabilmesi için ülkeler arasında yeni anlaşmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 12.08.2018 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15