15 Temmuz çatı davası başlıyor; generaller mahkemede!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı'nda yaşananlara ilişkin aralarında eski Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk, eski Genelkurmay Personel Daire Başkanı Mehmet Partigöç ve eski Stratejik dönüşüm Dairesi Başkanı Mehmet Dişli dahil 221 sanıklı davaya bugün başlanıyor.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:19
15 Temmuz çatı davası başlıyor; generaller mahkemede!

 Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonuna hâkim ve savcıların kullandığı protokol kapısından önce Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli'nin de aralarında bulunduğu 48 sanık, jandarma komandolarının oluşturduğu güvenlik koridorundan geçerek alındı.

Ankara Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan komandolar, infaz koruma memurları, bomba arama köpekleri, zırhlı araçlar ve TOMA’lar dün son denetlemeye katıldı. 

Dava boyunca, jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan 1500 kişilik güvenlik ekibi görev yapacak.

‘Arı drone’ olarak adlandırılan mini uçan kameralar ilk kez kullanılacak.

Güvenlik önlemleri kapsamında, cezaevi kampüsüne girecek araçlar, jandarma araçlarındaki plaka okuma sistemleri tarafından kayıt altına alınacak. 

15 Temmuz'dan sonra Sincan Cezaevi Kampusü için alınan ‘uçuşa yasak alan’ uygulaması sürecek. Olası bir hava saldırısına karşı Eskişehir'den kontrol edilen hava savunma sistemleri da aktif olacak. 

Keskin nişancılar görevde

Cezaevi çatılarında konuşlandırılan uçaksavarların yanı sıra dava boyunca onlarca keskin nişancı da duruşma salonunu gören yüksek alanlarda olacak. 

Keskin nişancıları 10 kilometre alanda havadan gelebilecek saldırılara karşı uyaracak yerli üretim Koral termal kameraları da güvenlik önemleri kapsamında kullanılacak. 

Kampus dışında da Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra sanık yakınları ve duruşmayı izlemek için gelenler arasında provokasyon ihtimaline karşı sivil güvenlik görevlileri de hazır bulundurulacak. 

Son Güncelleme: 22.05.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15