15 Temmuz İddialarının merkezindeki Henri Barkey için yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullah Gülen’e yakın eski CIA uzmanı Henri Barkey’e yakalama kararı çıkarttı. Barkey'in 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası ayağı olduğu iddia ediliyor.

11 Kasım 2017 Cumartesi 10:27
15 Temmuz İddialarının merkezindeki Henri Barkey için yakalama kararı

Star gazetesinden Kemal Gümüş’ün haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturmada, 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel’de yapılan toplantıda Henri Jack Barkey’in darbeyi organize edip koordine ettiği ileri sürülüyor.

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile Osman Kavala’nın da tutuklandığı soruşturma dosyasındaki bulgulara göre Henri Barkey’in şüphelilerle Türkiye ve yurt dışında bir araya geldiği ve toplantılar yaptığı iddia ediliyor.

Doktorasını Pensilvanya Üniversitesi’nde yapan Henri Barkey, Ortadoğu uzmanı ve ılımlı İslam teorisyeni eski bir CIA uzmanı. “Türkiye’nin Kürt Meselesi” isimli eserini, CIA’nın Ortadoğu şeflerinden Graham Fuller ile birlikte kaleme aldı. Zaman zaman Türkiye’ye gelen Barkey, Fetullahçılara uzun yıllardır verdiği destekle biliniyor.

Son Güncelleme: 11.11.2017 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15