ABD Genelkurmay Başkanı İncirlik'te

CIA Başkanı Mike Pompeo’nun geçen cuma Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından bugün ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türk mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek İncirlik'e geldi.

17 Şubat 2017 Cuma 13:35
ABD Genelkurmay Başkanı İncirlik'te

  İki Genelkurmay başkanı arasındaki görüşmede olası Rakka operasyonu ve PYD'nin bulunduğu Menbiç'in ele alınacağı öğrenilmişti. 

Edinilen bilgiye göre, Dunford'u taşıyan uçak bu sabah 10.45'te Adana'daki İncirlik Üssü'ne indi. İki ülke genelkurmay başkanlarının görüşmesinin de İncirlik'te gerçekleşeceği, görüşme sonrasında ise kısa bir bilgilendirme yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD’nin Rakka operasyonunun birlikte yapılıp yapılmayacağına bu ziyaretten sonra karar vermesinin beklendiğini söylemişti. Işık, "Bu görüşme önemli bir görüşme olacak, askeri açıdan Rakka operasyonunun birlikte yapılıp yapılamayacağı noktasında önemli değerlendirmeler içerecek" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye, El Bab operasyonunun ardından önceliklerini Menbiç ve Rakka olarak belirlerken CIA Başkanı Pompeo’nun ardından ABD’den kritik bir ziyaretçiyi daha ağırlıyor. Brüksel’de NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de olacağını söylemişti.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre, ziyaret özellikle ABD’nin Rakka operasyonunun netleşmesi açısından büyük önem taşıyor. Operasyonun Türkiye ile birlikte yapılıp yapılmayacağının bu ziyaret sonrası ABD yönetimi tarafından yapılacak değerlendirmeler ışığında açıklığa kavuşması bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.02.2017 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15