Başbakan Yıldırım: Normal hayata dönme vakti geldi!

Belarus ziyaretinin ardından Almanya'ya geçen Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili olarak, "Türkiye ile Almanya'nın normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz" dedi.

15 Şubat 2018 Perşembe 17:42
Başbakan Yıldırım: Normal hayata dönme vakti geldi!

Bugün Almanya'da Şansölye Merkel ile bir araya gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım, ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili olarak, "Türkiye ile Almanya'nın normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz " dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şimdi Almanya bölümüne gidiyoruz. İlk olarak Berlin'de Merkel ile görüşmemiz var. Geçen sene seçim senesiydi, orada da bizde de, dolayısıyla biraz havalar sert geçti. Şimdi artık orada da hükümet uzunca bir aradan sonra kurulma aşamasına geldi. Bizim zaten referandum gündemimizden tamamen düştü. Artık Almanya ile Türkiye'nin normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz."

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ile ilgili soruya da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, 'Yücel'in en kısa sürede mahkemeye çıkacağını düşünüyoruz. Her mahkemeye çıkış bi umuttur.' yanıtını verdi. 

Yıldırım, Alman hükümetinin PKK gösterilerini yasaklamasının 'önemli' olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 15.02.2018 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15