Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenin kaydı dondurulacak

Yüksek Seçim Kurulu, seçmen taşındığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. YSK, beyan edilen yerde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kaydının dondurulacağını duyurdu. Açıklamada, 17 Ocak'a kadar gerçek yerleşim yerine kayıtlarını almayan seçmenin önceki yerleşim yerinde oy kullanamacağı belirtildi.

12 Ocak 2019 Cumartesi 17:05
Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenin kaydı dondurulacak

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır.

4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır.

Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

.

Son Güncelleme: 12.01.2019 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15