Çiftlikbank'ın Tosun'unu uyuşturucu satıcıları dolandırdı

Çiftlikbank organizasyonuyla on binlerce kişiyi yüz milyonlarca lira dolandıran ‘Tosun’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, uyuşturucu satıcıları tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Olaya ilişkin iddianameye göre Aydın’ın uyuşturucu hap almak için para ödediği torbacılar, Aydın’a hap yerine ‘bonzai’ verdi. Durumu fark eden Aydın, uyuşturucuyu değiştirmek için gittiği yerde de polislere yakalandı.

22 Ocak 2019 Salı 09:29
Çiftlikbank'ın Tosun'unu uyuşturucu satıcıları dolandırdı

Mehmet Aydın, 2016’nın temmuz ayında kurduğu organizasyon ile yaklaşık 2 yıl içinde 132 bin kişiden, 1 milyar 139 milyon lira para toplamış, hakkında başlatılan soruşturmalar sürecinde de ortadan kaybolmuştu. Aydın’ın geçmişi ve firardaki yaşantısıyla ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016 yılında hazırlanan bir iddianameye göre polis bir araçta uyuşturucu alışverişi yapıldığını tespit eden polis harekete geçti. Polis baskın yaptı. Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre uyuşturucu ile yakalanan şahıslardan birinin Mehmet Aydın olduğu anlaşıldı.

“Hap istedim, bonzai vermişler”

Gözaltına alınan Aydın ifadesinde uyuşturucu aldığını kabul etti. Mağdur edildiğini belirten Aydın ‘Para verip uyuşturucu hap istedim, bana bonzai vermişler. Değiştirmek için gittiğimde de polislere yakalandım’ dedi. İlgili kanun gereğince hakkında ‘adli kontrol’ kararı verildi ve dava açılması ertelendi. Ancak Aydın, ‘adli kontrol’ tedbirlerine uymadı. İmza vermeye de gitmedi.

Bunun üzerine savcılık, Aydın hakkında ‘kullanmak için uyuşturucu madde satın almak’ suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle 27 Temmuz 2016’da dava açıldı. Aydın, bu davadan sadece 4 gün sonra 31 Temmuz’da ilk şirketini kurdu ve Çiftlikbank için para toplamaya başladı.

Son Güncelleme: 22.01.2019 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15