Cumhuriyet'in simgelerinden Güvenpark’a yapılacak yeni projeye dava!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, cumhuriyet tarihinin simgelerinden Güvenpark’taki minibüs duraklarının yeraltına yapılacak çok katlı otoparka alınmasının önünü açan imar planına tepkiler sürüyor.

21 Kasım 2018 Çarşamba 09:26
Cumhuriyet'in simgelerinden Güvenpark’a yapılacak yeni projeye dava!

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, imar planına ilişkin dava açacaklarını söyledi. Oruçkaptan, şöyle konuştu: “Yargı kararlarına rağmen, bu planla Güvenpark içerisindeki minibüs durakları ve depolama alanlarının parkın altının yapılaşmaya açılarak taşınması yeniden gündeme getirilmiş, bu karar askıdadır. Güvenpark’ta dolmuş duraklarının yeraltına alınması için yapılacak çalışmalar sırasında, her biri park ile yaşıt ağaçlar tahrip olacak ve Güven Anıtı yapılacak çalışmalar sırasında zarar görebilme tehdidi altındadır. Güvenpark, park olmaktan çıkarak, çok yoğun kullanımlı geçiş bölgesi olacaktır. Güvenpark 1. derece doğal sit alanı olma özelliğini kaybedecektir.

Son Güncelleme: 21.11.2018 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15