Devlet erkânı Anıtkabir'de

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu devlet erkânı Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Anıtkabir anı defterini yazdı.

23 Nisan 2018 Pazartesi 09:51
Devlet erkânı Anıtkabir'de

 Bu kapsamda devlet protokolünden önce çocuklar Ata’nın huzuruna çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocuklar, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Ziyarette, Atatürk'ün mozalesine çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Yılmaz, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: 

“TBMM’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu paylaşmak üzere huzurunuzdayız. Milli iradenin en somut yansıdığı kurum olan milletimizin kuruluş mücadelesini yöneten Gazi Meclis TBMM, milletimizin istiklal ve istikbalini koruma kararlılığını her zaman göstererek milli birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. TBMM’nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli Eğitim ailesi olarak çocuklarımıza güveniyor onlarla birlikte bu güzel ülkeyi, milletimizin kızıl elması olan çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkacağımıza söz veriyor, bu hedefe her geçen gün daha çok yaklaştığımızı da ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli değerlerle donatılmış evrensel değerlere açık bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.”  

Törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aslanlı yolda yanyana, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise daha arka taraflarda yürüdüğü görüldü.

Törende ayrıca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İyi Parti Milletvekili İsmail Ok ve milletvekileri de yer aldı.

Son Güncelleme: 30.04.2018 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15