Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Irak uyarısı

Dışişleri Bakanlığı sabah saatlerinde bugün "bağımsızlık referandumu" yapılacak Irak'la ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada referandumun yok hükmünde olduğu ve vatandaşlara seyahat uyarısında bulunulduğu belirtildi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 10:31
Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Irak uyarısı

Açıklamada, Irak’a yönelik seyahat uyarısı Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’yi de dahil edilecek şekilde genişletildi. Reuters haber ajansı, zorunlu olmaması durumunda Türk vatandaşlarının bölgeyi terk etmelerinin istendiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Irak’a yönelik seyahat ve güvenlik duyurusunun kapsamını bağımsızlık referandumu sonrası “radikal” gruplarca Türk çıkarlarının hedef alınabileceğini gerekçesiyle Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kontrolündeki yerleri kapsayacak şekilde genişletti.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, bağımsızlık referandumunun “neden olacağı istikrarsızlığı istismar edecek bazı radikal grupların ve terör örgütlerinin” Irak içindeki Türk çıkarlarını hedef alabilecekleri belirtildi.

Irak’ın IKBY dışındaki bölümleri için geçerli seyahat uyarısı Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’yi kapsayacak şekilde genişletilirken, vatandaşların vilayetler arasında seyahatlerini sınırlamaları istendi ve “Bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun sonuçları bakımından Türkiye için yok hükmünde olduğunu ve Türkiye’nin kendisine yönelecek tehditler karşısında “tüm önlemleri” alacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “referandum sonuçları bakımından yok hükmündedir… her türlü hukuki temelden ve meşruiyetten yoksun olan bu girişimi tanımıyoruz” denildi ve Cumartesi günü TBMM’nin kabul ettiği hükümete Irak ve Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren tezkereye atıfta bulunularak Türkiye’nin tüm önlemleri alabileceği tekrar edildi.

Son Güncelleme: 25.09.2017 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15