Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Schengen krizi' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiğine dair iddiaların ardından açıklama yaptı.

20 Ekim 2017 Cuma 13:42
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Schengen krizi' açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyada dolaşan bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın ABD kararından sonra ülkemizde vize başvurularını durdurma yoluna gittiği veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı kaydedilmektedir.

Bu çerçevede temas edilen Ankara’daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa Büyükelçilikleri mesajın içeriğini kesin surette reddetmişler, ülkemizdeki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurgulamışlardır."

Gazete Duvar'dan Beril Köseoğlu Prontotour’un vize bölümünden aldığı bilgileri aktardı. Duvar'da yer aln haberde şu ifadeler yer aldı:

"Macaristan şirket değiştiriyor"

Macaristan’ın Türkiye’ye vize vermeyi durdurduğu doğru değil. Mesele, aracı şirket değişikliğinden kaynaklanıyor. Vize başvurularını aynı şirket üzerinden alan Macaristan, Portekiz, Norveç ve Slovenya 20 Kasım tarihinden sonra yeni bir şirketle anlaşacak. Bu nedenle, bu dört AB ülkesi 20 Kasım’a kadar olan başvuruları alıyor. Ancak yeni düzenleme nedeniyle şu an için 20 Kasım sonrasına müracaat alınamıyor. Öte yandan, bu durumun bir hafta içinde normale dönmesi de bekleniyor.

Avusturya Hollanda'ya yönlendiriyor

Avusturya vizelerinde de bir ‘sorun’ olduğu doğru ancak bunun kaynağı da sistemsel… Avusturya Konsolosluğu sorunun kendilerinden kaynaklandığını, sistemsel bir sıkıntı yaşandığını açıkladı. Hatta başvuru merkezine de bu konuda bir yazı asıldı. Şu an için yakın zamanlı seyahatler için yapılan Avusturya vizesi başvuruları, aynı merkez üzerinden işlem yapan Hollanda’ya yönlendiriliyor. Yani, yakın bir zamanda Avusturya’ya gitmek isteyenlerin Hollanda vizesi alması kabul görecek.

Son Güncelleme: 20.10.2017 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15