Dışişleri'nden Yunanistan'a çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Özkaynakçı'nın serbest bırakılması ile ilgili yaptığı açıklamada, Yunanistan darbecileri koruyan ve kollayan bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koydu. "dedi.

20 Nisan 2018 Cuma 12:43
Dışişleri'nden Yunanistan'a çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, " Yunanistan darbecileri koruduğunu ortaya koydu." denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

"YUNANİSTAN DARBECİLERİ KORUDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

"Dün (19 Nisan) Yunanistan Danıştayı'nın 15 Temmuz hain darbe girişimine katılan ve Yunanistan'dan iltica talebinde bulunan sekiz darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçı'nın serbest bırakılmasına karar verdiği öğrenilmiştir.

Özkaynakçı'nın sıkı denetim şartıyla salıverildiğine ilişkin açıklamalar olsa da, bu karar, darbe girişimine katılan bir hain ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmadığını göstermiş, Yunanistan'ın, darbecileri koruyan ve kollayan bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

"KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR"

Ayrıca, Yunan yetkililer diğer darbeci hainlerin de önümüzdeki günlerde serbest kalacağı yönünde basına açıklamalarda bulunmaktadır. Bu durum, Yunan yetkililerinin iddia ettikleri gibi gözaltı süresine ilişkin basit bir uygulama olarak açıklanamaz.

Yunanistan yargısı, demokrasimize kastetmiş darbeci hainlerin ülkemize iadesini defalarca reddetmek suretiyle, kamu vicdanını yaralayan böyle bir sonuca zemin hazırlamıştır.

Darbeci firarilerin iadeleri ve ülkemizde yargılanmaları hususundaki kararlılığımız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 20.04.2018 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15