“Dışişleri'nin tercümanı, Adnan Oktar'ın adamı” iddiası

Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturmada itirafçılar, Dışişleri Bakanlığı'ndaki bir tercümanın Rusya ile yapılan diplomatik görüşmeleri sızdırdığını öne sürdü. Bu itirafın ardından savcılık harekete geçerek bakanlıktan bilgi talep etti.

05 Aralık 2018 Çarşamba 09:49
“Dışişleri'nin tercümanı, Adnan Oktar'ın adamı” iddiası

Adnan Oktar soruşturmasında itirafçı olan bazı şüphelilerin ifadelerine göre, Dışişleri Bakanlığı ile anlaşmalı olarak çalışan Rus uyruklu tercüman Leyla O., Dışişleri Bakanı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve heyetinin Rusya ile yaptığı görüşmelerin tercümesini yaptıktan sonra, detaylarını Oktar grubuna sızdırdı. Leyla O.'nun Rusya'da yaşadığı ve Türk heyetlerinin Rusya'ya gittiklerinde tercümanlık yaptığı da öne sürüldü.

Milliyet'teki habere göre, bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı'na yazı yazan savcılık, Rusya ziyaretleri sırasında bu isimde bir tercümanla çalışıp çalışılmadığını sordu. Savcılık ayrıca bu tercüman ile çalışılıyorsa açık kimlik bilgilerinin de kendilerine verilmesini istedi. Bakanlıktan henüz cevap gelmediği öğrenildi.

Oktar ve grubuna yönelik operasyonlarda 175 kişi tutuklanmıştı.

Son Güncelleme: 05.12.2018 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15