Ekşi Sözlük yazarına "Osmanlı soyundan gelenleri aşağılama" davası

Ekşi Sözlük internet sitesinde, Aleviler ve Osmanlı başlığı altında yapılan yorumlara tepki gösteren bir kişiye, ‘Osmanlı soyundan gelenleri aşağıladığı’ gerekçesiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 09:45
Ekşi Sözlük yazarına "Osmanlı soyundan gelenleri aşağılama" davası

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Volkan Y., Ekşi Sözlük’te “Alevilerin sürekli Osmanlı’ya saldırması” konu başlığı altında yazılanlara tepki amacıyla, “İte bak hele. Naifce ecdadıma sövmeyinmiş. Ahaha ezik it” yazdı.

Bunun üzerine Kocaeli’ne bağlı Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı, Volkan Y. hakkında resen soruşturma başlattı ve “halkı aşağılama” suçundan cezalandırma talebiyle dava açıldı.

İddianamade, Volkan Y.’nin bu paylaşımı ile “Osmanlı soyunlan gelenleri kastettiği”, böylece atılı suçu işlediği yönünde yeterli şüphenin bulunduğu ifade edildi. Volkan Y., Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade verdi.

Y’nin avukatı Efkan Bolaç, “Osmanlı dönemi çoktan bitmiş, Cumhuriyet dönemindeyiz. Cumhuriyet savcısı herhalde Diriliş dizisini çok seyretti” dedi.

Son Güncelleme: 21.01.2019 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15