Erdoğan: 'Ekonomimizi çökmüş gibi gösteriyorlar'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen’in düzenlediği konferansta açıklamalarda bulundu.

18 Nisan 2019 Perşembe 13:08
Erdoğan: 'Ekonomimizi çökmüş gibi gösteriyorlar'

“Ben yürütmenin başıyım,” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi ya da o bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu hem cahildir hem zalimdir. Bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür.

Memur-Sen camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum.

Ha ne yapacak? Seni makamından mı alacak? Seni memurluktan mı atacak? Atamaz. 657 denen bu yasa sizi koruma altına almıştır.

Bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere seyirci olmayız. Onun için de bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur Sen olmak üzere yürütmek zorundayız. Ben yürütmenin başıyım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu. Bir zulüm varsa bunun karşısında duracağız.

Hadi bakalım sendikanı değiştir diyenlere karşı Memur-Sen’liler yerini korumalıdır.

Şu anda ülkemdeki ekonomik durumla ilgili batı dünyasının belli kesimleri ekonomimizi çökmüş gibi gösterme gayretinde. 

"Uluslararası kuruluşlara mektuplar yazara ülkemize itibar suikastı yapıyorlar. 

"Üzerinde asıl durulması gereken örgütlü yalanın hakikati perdelemesine göz yumulmasıdır. Hiçbir araştırma yapılmadan işin aslı muhataplarına sorulmadan Türkiye karşıtı her türlü habere pirim verilmesi rahatsız ediyor. Bizi rencide eden masumiyet karinesi ülkemizde söz konusu olunca rafa kaldırılmasıdır. Muhataplarımızıdan sadece ilkeli tutarlı ve hakkaniyetli davranmalarını istiyoruz. Biz ülkemizdeki meseleleri ön yargılara kurban edilmek yerine adalet tartısında tartılarak karara bağlanmasını istiyoruz. Bilgi kaynaklarını çeşitlendirerek hakkaniyeti elden bırakmamalarını burada bulunan uluslararası kuruluşlardan talep ediyorum.

"Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahne olan bir sahne adeta yoktur. Bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını bekliyorum. Sandığa giden vatandaşlarımızdan buradan şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının demokrasimizin kalitesini daha da artırdığına inanıyorum.

"Gezi eylemleri ve Çukur eylemleriyle bir üst sırada çıkan provokasyona ülkemiz muhatap oldu. 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir.

"Halk oylaması cumhurbaşkanlığı milletvekilli ve belediye başkanlığı için tam 7 kez sandığa gittik. Biz hiçbir zaman seçim ekonomisine tevessül etmesek de seçimlerin ülke ekonomisinde ağır bir yük olduğu …. Hem ekonomisinde gerilimlere sebep olmaktır. milletimiz sandıkların kapanmasıyla beraber bu dönemi geride bırakmıştır. Herkes günlük hayatına dönmüştür. Seçelim kanunu çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri … kimse hak arama mücadelesine girdi diye bu mücadeleyi verenleri burada kalkıp da eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bu güne her türlü siyasi parti bu tür yola başvurmuştur. Son nokta konulana kadar da bunun takipçisi olmuşlardır.

Son Güncelleme: 18.04.2019 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15