Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin failinin kim olduğu bana göre belli

İstanbul'da İslam İşbirliği Örgütü Konferansı'nda knuşan Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak açıklamada bulundu. "Kaşıkçı cinayetinin failinin kim olduğu bana göre belli" diyen Erdoğan, "Cinayeti buraya yıkmaya çalıştılar" diye konuştu.

14 Aralık 2018 Cuma 11:31
Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin failinin kim olduğu bana göre belli

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Her şey şu anda gün yüzüne çıkıyor. Ben başsavcımı göndersem, başsavcınızla görüştürür müsünüz? dedi. Geldi, görüştüler ama ipe un serdiler. En ufak bir bilgiyi, belgeyi benim İstanbul Başsavcı'ma vermediler. Çünkü fail ortada bunu biliyorlar. Yardım ve yataklık yapan da onlarda. Haftanın cuma gününde bir grup buraya geliyor, sonra ikinci bir grup geliyor. Operasyonu tamamlıyorlar, işi bitirip gidiyorlar. 

"Biz her şeyi açıkça anlattık. İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler, ne yazık ki doların ve Riyalin kurbanı olanlar bu olayı hak ve adalet çerçevesinde söylemediler.

"Hak yerini bulacak. İşte dün Amerikan senatosundaki gelişmeleri duydunuz. Ve daha gelişerek devam edecek. Neden? Zira biz Amerikalılara, istihbarat örgütüne, yetkililere istedikleri bilgiyi verdik. İngilizlere, Almanlara, Suudi Arabistan'a, Fransızlara verdik. Neden? Adalet yerini bulsun diye verdik. Uluslararası hukukta da suçun işleyen yer burası olduğu için dedik ki biz yargılayalım. Bakın vermiyorlar. Dışişleri bakanı açıklama yapıyor, vatandaşlarımızı veremeyiz diyor. Şu ifadeye bak. Neden veremiyorlar? Çünkü bu işin sıçrayacağı yer ortaya çıkıyor. 

"Petrolün zengini durumunda olan bu ülke ne yazık ki hâlâ kararını vermedi, veremedi.

"Temennimiz bu işin ortaya çıkmasıdır. Sonuna akdar kovalayacağız, ki adalet yerini bulsun.

Son Güncelleme: 14.12.2018 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15