Harp Akademileri Komutanlığı'nda 8 subay tutuklandı

Harp Akademileri Komutanlığı'nda 8 subay tutuklandı

04 Kasım 2016 Cuma 13:47
Harp Akademileri Komutanlığı'nda 8 subay tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Harp Akademileri Komutanlığı'nda 15 Temmuz ve öncesinde darbe girişimine ilişkin toplantı yaptıkları belirlenen subayların yakalanması için geçtiğimiz hafta operasyon düzenlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli 1'i Binbaşı, 4'ü Yüzbaşı ve 3'ü Üsteğmen toplam 8 subay İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş'ta yakalanarak gözaltına alındı.
Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan subayların Harp Akademileri Komutanlığı'nda ki kamera kayıtlarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Subayların silahlı ve kamuflaj kıyafetli olarak darbe girişimi öncesinde ve girişiminin gerçekleştiği gün, darbe ile ilgili toplantıya katıldıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan subaylar dün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Savcılık sorgularının ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen Kurmay Binbaşı Mehmet Gür, Yüzbaşılar Salih Bayrak, Nazım Aytar, Murat Yavuzarslan, Abdi Pehlivan ve Üsteğmenler Halil Başaran, Faruk Mantı ile Ali Can, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklandı.
 

Son Güncelleme: 05.11.2016 08:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15