Hortumdan zarar gören çiftçilerin borcu ertelenecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Antalya'daki hortumda zarar gören çiftçinin borcunun erteleneceğini söyledi.

14 Kasım 2017 Salı 15:02
Hortumdan zarar gören çiftçilerin borcu ertelenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya ilinde meydana gelen hortum ve doludan kaynaklı yaşanan afet ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Antalya’nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde dün saat 21.30 sıralarında oluşan hortum ve dolu, bölgede büyük çaplı hasara yol açmıştır.

Meydana gelen afetler, bu beş ilçemizde yerleşim yerleriyle beraber başta seralar olmak üzere bazı tarımsal alanlar olumsuz etkilemiştir. Finike ilçesinde ayrıca narenciye bahçeleri de hasar görmüştür.

Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerimiz, tüm ekipleriyle bölgede ön hasar tespit çalışmaları yapmaktadırlar. “Kaç çiftçimizin etkilendiği ve ne kadar alanın zarar gördüğü” şeklindeki ön hasar tespit çalışması en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Kesin hasar tespiti ise önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Tespit çalışmaları tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Meydana gelen hortum ve dolu afetleri, tarım sigortaları kapsamındadır. TARSİM ekipleri, sigortalılar için sahada tespit çalışması yapmaktadırlar. Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir.

Son Güncelleme: 14.11.2017 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15