İbiş talep etti, ihraç edilen akademisyene soruşturma açıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter hakkında soruşturma talebinde bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, Yiğiter'i ifade vermeye çağırdı.

12 Mart 2018 Pazartesi 10:02
İbiş talep etti, ihraç edilen akademisyene soruşturma açıldı

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, bir röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlarından soruşturma başlatılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İbiş'in dilekçesinde, “Sayın savcılığınıza bu durumu bildiriyor, Cumhurbaşkanımıza hakaret suçundan soruşturma yapılması hususunu takdirinize bırakıyoruz” denildi. Bunun üzerine savcılık iki ayrı soruşturma başlattı. Yiğiter, şüpheli olarak ifadeye çağırıldı. 

Son Güncelleme: 12.03.2018 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15