Iraklı yetkili: Musul konusunda Türkiye ile anlaştığımız doğru değil

Iraklı yetkili: Musul konusunda Türkiye ile anlaştığımız doğru değil

22 Ekim 2016 Cumartesi 10:30
Iraklı yetkili: Musul konusunda Türkiye ile anlaştığımız doğru değil

Iraklı bir hükümet yetkilisi, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın "Türkiye ve Irak Musulkonusunda prensipte anlaştı" açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla BBC'ye konuşan yetkili, Türkiye'nin Musuloperasyonuna katılmasını istemediklerini belirtti.

Türkiye Musul operasyonuna katılmak istediğini belirtirken Irak ise buna karşı çıkıyor.

Ashton Carter dün akşam, "Ankara ve Bağdat'ın, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili anlaştığını düşündüğünü" söyledi.,

Carter, söz konusu açıklamayı Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yaptı.

Bu konuda Irak hükümetinin kesinlikle onayının gerektiğini belirten ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Musul'daki olası rolünün ayrıntılarının belli olmadığını söyledi.

(BBCTÜRKÇE)

Son Güncelleme: 25.10.2016 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15