Kurban Bayramı'nda özel sektör çalışanları için tatil kaç gün?

10 günlük Kurban Bayramı tatilinden sadece devlet memurları ve belediye çalışanları yararlanacak. İdari izin, özel sektör çalışanlarını kapsamayacak.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:26
Kurban Bayramı'nda özel sektör çalışanları için tatil kaç gün?

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün ilan edilmesi ile birlikte birçok yurttaş tatilin kendilerini de kapsayıp kapsamadığını merak ediyor.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, Bakanlar Kurulu, 28-29 Ağustos günlerini tam gün, 31 Ağustos’u da yarım gün ‘idari tatil’ olarak ilan etti; böylece bayram tatili, 10 güne çıktı. Kimin için? Sadece devlet memurları için. Çünkü idari izin, kamu kurumlarında çalışanları ilgilendiriyor, özel sektör çalışanlarını kapsamıyor.

Buna göre, memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları 26 Ağustos Cumartesi’den 5 Eylül Salı gününe kadar (Salı günü hariç) tatil olacaklar

Dikkat! Kurban Bayramı herkese 10 gün tatil değil...

Özel sektör çalışanları içinse durum biraz farklı. Şöyle ki; 28-29 Ağustos’ta çalışacaklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğundan izinli sayılacaklar, 31 Ağustos Perşembe arife günü olduğundan yarım gün çalışacaklar, 1-2-3-4 Eylül Kurban Bayramı nedeniyle resmi tatil yapacaklar. İşin aslı, bu 10 günlük tatilden özel sektör çalışanlarına düşen –cumartesi-pazarı çıkacak olursak- sadece 3.5 gün. 

İdari tatil kararı özel kurumların kendi kararına kalmış durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15