Metin Kaplan tahliye edildi

Metin Kaplan tahliye edildi

16 Kasım 2016 Çarşamba 12:06
Metin Kaplan tahliye edildi

Yaklaşık 12 yıldır cezaevinde bulunan Metin Kaplan, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildi.

12 Ekim 2004´den beri cezaevinde bulunan Metin Kaplan, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle serbest bırakıldı. Tahliye kararı, doktorların Kaplan'ın cezaevi dışında tedavi edilmesi yönündeki raporundan sonra verildi.

Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Metin Kaplan, tutuklanarak 2004 yılında Türkiye'ye iade edildi. 2008 yılında "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

1952 Erzurum doğumlu olan Metin Kaplan ilk olarak 'Kara Ses' lakabıyla tanınan Cemalettin Kaplan öldükten sonra yerine geçerek adını duyurmuştu..

metin-kaplan-2Anadolu Federe İslam Devlet adlı örgütün lideri olan Kaplan'ın halifeliğini ilan ettiği o dönem basında yer almıştı.

Kaplan, hilafet devleti kurmak, cihad çağrısı yapmak gibi suçlardan yargılanmış, Türkiye'ye iade edilmişti.

Son Güncelleme: 16.11.2016 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15