Özel Harekat Daire Başkanlığı kaldırıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla Özel Harekat Daire Başkanlığı kaldırıldı. Özel Harekat Daire Başkanlığı 694 sayılı KHK ile Özel Harekat Daire Başkanlığı statüsü yerine statüsü yükseltilerek başkanlık haline dönüştürülmüştü

12 Ocak 2018 Cuma 09:14
Özel Harekat Daire Başkanlığı kaldırıldı

 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, EGM bünyesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığının kaldırılmasına karar verildi.

Söz konusu karar, İçişleri Bakanlığının 2 Kasım 2017 tarihli yazısı üzerine, 3046 sayılı kanunun 16'ncı maddesinin (b) bendine göre 20 Kasım 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından alındı.

694 sayılı KHK ile alınan karar uyarınca ortadan kaldırılan Daire Başkanlığı fiilen sona erecek ve Özel Harekat Başkanlığı adı altında faaliyet gösterecek. 694 sayılı KHK ile Özel harekata 3 bin yeni kadro daha tahsis edilmişti. Böylelikle Özel Harekat daha güçlendirilmiş olarak görev yapmaya devam edecek

Son Güncelleme: 12.01.2018 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15