PKK'lı teröristler askeri üniforma giydi

Terör örgütü PKK'nın Sincar bölgesindeki kamplarınden yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde ABD'li uzmanlar tarafından eğitildiği ileri sürülen teröristlerin kıyafetlerinin de artık değiştiği görülüyor. Son gelen fotoğraflarda PKK'lıların artık poşu ve mekapı bıraktığı onun yerine kamuflaj ve askeri teçhizatlar kullanmaya başlaması dikkat çekiyor.

21 Ocak 2017 Cumartesi 12:49
PKK'lı teröristler askeri üniforma giydi

 Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'ın Sincar bölgesinde kurduğu terör üslerinde 'askeri' eğitim son hızla sürüyor. 

Son gelen fotoğraflarda PKK'lı teröristlerin her zaman giydikleri poşulu, mekap ayakkabılı kıyafetler yerine, artık kamuflajlı, askeri modelde kıyafetler kullanmaya başladığı görülüyor.

Örgüt, IŞİD'den kaçan Ezidi gençleri de bünyesine katıyor. Örgüt yeni yapısında yeni silahlar, yeni düzen kurarken eğitimleri de askeri kurallara göre verilmeye başlandı.
 

IŞİD'le mücadele için Irak ve Suriye'de bulunan ABD ve Batılı devletlerin özel kuvvetleri tarafından, PKK'lılara silah-mühimmat ve askeri malzeme verildiği de iddia ediliyor.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nin 2016 medya raporunda da PKK'lıların yeni silah ve üniformalarının fotoğrafları yer aldı.

Son Güncelleme: 21.01.2017 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15