Rabia Naz’ın ölümü ile ilgili soruşturmada yeni gelişme

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 13 Nisan 2018’de, şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Adli kaynaklar ise iddiaların aksine çocuğun ölüm nedeninin intihar olma ihtimalinin çok düşük olduğunu açıkladı.

17 Nisan 2019 Çarşamba 12:59
Rabia Naz’ın ölümü ile ilgili soruşturmada yeni gelişme

HaberTürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dinlenen 60 tanık, eksik noktaların tamamlanması için tekrar dinlenecek.

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Eynesil emniyetinden ilk incelemeyi yapan olay yerinde de görev alan bazı polisler hakkında olay yerinde gerekli güvenlik önlemi almadıkları, hastaneye gidip ardından olay yerine gelip inceleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma “görevi ihmal suçundan” başlatıldı. Soruşturma kapsamında polislerin ifadesi alındı.

Soruşturma kapsamında Rabia Naz’ın evinin çatısının sol tarafında bulunan bahçe tarafına düşmüş olabileceği de inceleniyor. Düştükten sonra bahçe kısmından sürünerek binanın ön tarafına sürünerek gelmiş olabileceği ihtimali de polislerce değerlendiriliyor. Ancak ayakkabısının bahçe kısmının bitiminde değil, yaralı olarak bulunduğu bölgede bulunması bu ihtimali düşürüyor.

Küçük kızın intihar etmiş olma olasılığı ise düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Ölüm sebebi düşme mi, trafik kazası mı araştırılırken, Rabia Naz’ın ölümü şüpheli bir durum olarak değerlendiriliyor.

Hacettepe Üniversitesi’nin ‘trafik kazası sonucu ölüm bulgusu’ olma ihtimaline karşı hazırlanan hukuki mütaalaya ilişkin mütalaayı hazırlayan uzmanlar dosyada tanık olarak dinlenecek.

İstanbul'dan rapor bekleniyor

Baba Şaban Vatan’ın kızına araba çarptıktan sonra metruk bir binada üzerinin temizlendiği iddiasının üzerine metruk binada bulunan kadın sıvısı ile Rabia Naz’ın DNA eşleşmesinin uyuşup uyuşmayacağına dair çalışmalar Trabzon Adli Tıp Kurumu’nca inceleniyor.

İstanbul Adlı Tıp Kurumu’ndan Rabia Naz’ın ölüm sebebi, evinin çatısından düşüp düşemeyeceği, trafik kazası bulgusu olup olmadığına dair rapor bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.04.2019 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15