Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

Rize'de, İl Emniyet Müdürlüğü binasında, bir polis memurunun silahlı saldırısında ağır yaralanan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın, kurtarılamayarak, şehit oldu. Verdi'nin yanı sıra, Personel Şube Müdürü ve bir polis memuru da yaralandı. Saldırıyı bir trafik polisinin il içi tayin meselesi nedeniyle gerçekleştirdiği ve yaralı olarak yakalandığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürü olay nedeniyle Rize'ye hareket etti

11 Aralık 2018 Salı 16:56
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

Bugün saat 15.00 sıralarında, Rize kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasından silah sesleri duyuldu. Emniyet Müdürlüğü’nün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Saldırı ile ilgili alınan ilk bilgilere göre İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve bir polis memuru yaralandı. Saldırgan polisin de yaralı olarak yakalandığı öğrenildi. Olayın ardından hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TAYİN İÇİN GELDİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİ

Alınan bilgiye göre, Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi’nin makamına giren Saraçoğlu, bir süre görüştükten sonra buradan ayrıldı. Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen Saraçoğlu, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal’ı silahla vurdu. Yaralanan Verdi, Polat ve Köksal hastanelere kaldırıldı. Emniyet Müdürü Verdi ile yer değişikliği için görüşmek istediği öğrenilen Saraçoğlu, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürü olay nedeniyle Rize’ye hareket etti

FUAT OKTAY MECLİS’E BİLGİ VERDİ

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerini takip eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da saldırıyla ilgili bilgi verdi. Oktay “Emniyet Müdürü Altuğ Verdi boynundan, şube müdürü Ercan Polat sırtından polis memuru Yiğit Can Köksal ise bacağından vurulmuş, Altuğ Verdi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” dedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube’de görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu olduğu belirlendi. Saraçoğlu’nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırganın da yaralı olduğu ifade ediliyor. (Sözcü)

Son Güncelleme: 11.12.2018 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15