'Suriye istihbarat şefi Türkiye'de mevkidaşlarıyla görüştü' iddiası

Suriye merkezli 'Snack Syria' haber sitesi, Suriye istihbarat şefi Ali Memlük'ün, ocak ayında Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve Türk mevkidaşları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini iddia etti.

09 Şubat 2019 Cumartesi 11:41
'Suriye istihbarat şefi Türkiye'de mevkidaşlarıyla görüştü' iddiası

Habere göre, Suriye istihbarat şefi Memlük, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin sonlandırılmış olmasına rağmen ocak ayında Antalya'da Türk mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Görüşmelerde PKK'nın Suriye-Türkiye sınır bölgesinden çıkarılması üzerinde konuşulduğunu ileri süren haber sitesi, ismi belirtilmeyen kaynakların "Türk yetkililer güvenli bölgenin sadece kendi kontrollerinde olmasını istedi. Ancak bu talep Suriye hükümeti ve Ruslar tarafından kesin olarak reddedildi" dediklerini aktardı.

Söz konusu görüşmelerin bu hafta içerisinde tekrarlandığı iddiasına da yer verilen haberde, kaynakların "Türk ve Suriyeli yetkililer Moskova'da bu hafta yeniden görüştüler ve PKK'nın iki ülke arasındaki sınır bölgesinden çıkarılması ve Kuzey Suriye'de yeniden Suriye bayrağının asılması konusunda mutabık kaldılar" dediği belirtildi.

Haberde ayrıca, konunun Soçi Zirvesi'nde yeniden ele alınacağı öne sürüldü.

(t24)

Son Güncelleme: 09.02.2019 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15