Türkiye'nin S-400 Hamlesine NATO'dan Açıklama

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasıyla ilgili açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Üyeler alacakları ekipmanlara kendileri karar verir." dedi.

14 Eylül 2017 Perşembe 12:06
Türkiye'nin S-400 Hamlesine NATO'dan Açıklama

NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg,  Türkiye'nin  Rusya'dan S-400 satın alımıyla ilgili açıklama yaptı. Stoltenberg, "NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir." dedi.

"HER MÜTTEFİKİN KENDİ KARARINA BAĞLI"

Sputnik'e konuşan Stoltenberg, "Ne türden bir ekipmana erişecekleri her müttefikin kendi kararına bağlıdır. Bu  Türkiye'nin ulusal kararıdır. NATO için önemli olan bizim farklı sistemlerimizin birlikte çalışması ve bizim 'müşterek çalışma' diye tanımladığımız şeydir. Bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmekle ilgili bir talep gelmedi. Bu yüzden bu konu henüz masada değil" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, ENTEGRE ETMEK İÇİN TALEPTE BULUNMADI"

Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü:

"NATO'da entegre hava savunma sistemimiz var. Fakat tabii ki ulusların entegre olmamış bağımsız sistemlere sahip olması mümkün. Ve  Türkiye bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek için bir talepte bulunmadı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15