Türkiye'den FLAŞ Afrin çıkışı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile Amman'da ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Eğer rejim güçleri Afrin'e PKK/PYD'yi korumak için giriyorsa kimse bizi durduramaz" diye konuştu.

19 Şubat 2018 Pazartesi 14:03
Türkiye'den FLAŞ Afrin çıkışı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amman’da Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Suriye’ye bağlı güçlerin Afrin’e girme olasılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Rejim buraya girer mi girmez mi girerse ne için girer bu önemli. Eğer PKK’yı temizlemek için girerse problem yok YPG’yi korumak için giriyorsa bizi Türk askerini hiç kimse durduramaz.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Her zaman Suriye’nin sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejim buraya PKK-YPG’yi temizlemek için girerse problem yok. Eğer rejim burada YPG’yi korumak için… geliyorsa, bizi Türkiye’yi ve Türk askerini hiç kimse durduramaz” dedi. Çavuşoğlu sözlerini, “Bu Afrin için de, Menbiç için de, Fırat’ın doğusu için de geçerlidir, yani bu nokta önemlidir” diyerek bitirdi.

Son Güncelleme: 19.02.2018 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15