YÖK Başkanı Saraç'tan Cerrahpaşa Dekanı ile ilgili açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Muharrem İnce'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyareti sonrası görevinden alınan Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran ile ilgili açıklamalar yaptı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:59
YÖK Başkanı Saraç'tan Cerrahpaşa Dekanı ile ilgili açıklama

Saraç, "CHP'nin yöneticileri de siyasetçiler tarafından fakülte bahçesinde propaganda yapılmasına olumlu bakmaz. Bahçedeki hocalar ve öğrencilerin birinci vasfı öğrencilik ve hocalık, seçmenlik değil. Fakülte bahçesinde siyasi propagandayı nasıl yönetmeliyiz? Bu mesele ziyaret meselesi değil." dedi

YÖK Başkanı Saraç, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yaptığı ziyaret sonrası istifası istenen dekan ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bahçedeki hocalar ve öğrencilerin birinci vasfı öğrencilik ve hocalık, seçmenlik değil. Bu mesele ziyaret meselesi değil." dedi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Saraç'ın açıklamaları şöyle:

"Siyasi bir ziyaret oldu. Siyasi bir figür gelebilir, ziyaret edebilir. Orası bir fakülte bahçelerinde, siyasi propagandaya nasıl bakmalıyız. CHP'nin yöneticileri de siyasetçiler tarafından fakülte bahçesinde propaganda yapılmasına olumlu bakmaz. Bahçedeki hocalar ve öğrencilerin birinci vasfı öğrencilik ve hocalık, seçmenlik değil. Fakülte bahçesinde siyasi propagandayı nasıl yönetmeliyiz? Bu mesele ziyaret meselesi değil. Muhtelif partilerin ziyaretlerine açığız. Bu süreçlerin doğru yönetilmesi lazım idareciler tarafından. Sayın rektör bize iletti, biz de doğru olduğunu düşünmedik. CHP dışında bir parti daha üniversiteye başvurdu, biz de bunun uygun olmadığını söyledik. Muhalefet partisi değildi. Dekan hakkında işlem yapılmadı."

Son Güncelleme: 26.05.2018 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15