Nazım Yenimahalle'de anılacak

Nazım Yenimahalle'de anılacak

28 Mayıs 2016 Cumartesi 10:53
Nazım Yenimahalle'de anılacak

Nazım Hikmet ölümünün 53’üncü yılında Yenimahalle’de anılacak

Usta Şair Nazım Hikmet Ran ölümünün 53’üncü yıl dönümünde Yenimahalle’de anılacak. Yenimahalle Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Devlet Çok Sesli Korosu işbirliği ile Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Nazım’ın mısraları ile yankılanacak. Orkestra Şefi Gürer Aykal ve Koro şefi Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki 65 kişilik koro, 1 Haziran Çarşamba Günü Saat 20.00’da Çok Amaçlı Salon’da muhteşem bir konsere imza atacak. Nazım'ın anısını ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla halkın hizmetine sunulan Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Nazım Hikmet dostlarını bir araya getirecek olan konseri tüm Yenimahalleliler ücretsiz izleyebilecek.

fethi yaşar

Yaşar: Bizler Nazım’ın eserleriyle büyüdük

Nazım’ın, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük şairlerinden olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ölümünden nice yıllar sonra Nazım Hikmet hala yaşıyor. Ülkelerinde eser bırakanlar yaşıyor. Bizler Nazım’ın eserleriyle büyüdük. Sanata ve sanatçıya önem vermeyen toplumlar gerilemeye mahkumdur. Nazım’ı mısralarıyla anacağız. Bu konserimizde tüm yurttaşlarımızı yanımızda görmeyi istiyorum” dedi.

Son Güncelleme: 28.05.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15