Usta sanatçı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti

Uzun süredir hastanede tedavi gören 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş hayata gözlerini yumdu.

14 Şubat 2018 Çarşamba 13:47
Usta sanatçı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti

Nuray Hafiftaş’ın yoğun bakıma yatırıldığını açıklayan yakın dostu Müşerref Akay, Nuray Hafiftaş’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Temmuz ayında büyük bir ameliyat olan Nuray Hafiftaş, en son karaciğer için kemoterapi tedavisi görüyordu.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

1964 yılında Kars'ta doğan Nuray Hafiftaş, ilkokulu Taksim'de okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuar Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Şimdiye kadar 12 albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri bulunmaktadır. Bunlardan “Ayrılık Nikahı”, “Yalan Dünya” ve “İsyan Ediyorum”u Kibariye, “Hasret” ve “Gurbet “i ise İzzet Yıldızhan okudu. “Yerli Liz” diye tanınan Hafiftaş, Türk Halk Müziği'ni insanlara sevdiren sanatçılardan bir tanesidir. Müzikal anlamda olsun, kişiliği ile olsun profesyonel müzik hayatına atıldığı günden bu yana çizdiği çizgiden ödün vermeyen Nuray Hafiftaş, Prestij Müzik etiketiyle piyasaya çıkan “Eyvah Gönül” albümünde İsmail Derker'le çalıştı. Sanatçının, Bilal Ercan'la beraber “Çifte Yürek” adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

frrf

Son Güncelleme: 14.02.2018 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15