Maltepe'de Çölyaklılar şenlikte buluştu

Türkiye’nin ilk çölyak dostu belediyesi unvanına sahip Maltepe Belediyesi, “3. Ulusal Glutensiz Hayat Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. 

06 Mayıs 2018 Pazar 19:08
Maltepe'de Çölyaklılar şenlikte buluştu

Maltepe Belediyesi ve Glutensiz Hayat Derneği işbirliğiyle düzenlenen şenliğe, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş, İstanbul, Kocaeli-Çayırova, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya ve Kayseri’den çölyaklılar, aileleri ve çölyak dostları katıldı.

Sindirim sistemi rahatsızlığı olarak bilinen, çölyak hastalığının tanınması ve ulusal anlamda farkındalık yaratılması, birlik- beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlanan ve sunuculuğunu Engin Arda’nın üstlendiği şenlikte, Anadolu rock müziğinin sevilen isimlerinden Hakan Ergün ve şarkıcı Gökhan Doğanay Pars sahne aldı. Coşkulu bir biçimde geçen şenlik, Maltepe’de engelli gençlere rehabilitasyon eğitimi veren Tomurcuk Kooperatifi, “Anadolu Ateşi” dans gösterisiyle büyüledi. Palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliğinin de yapıldığı şenlikte, glutensiz üretim yapan firmalar katılımcılara ikramlarda bulundu.

Şenlikte bir konuşma yapan Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Zehra Tülin Ünal belediyeye ve Başkan Ali Kılıç’a teşekkür ederken, Belediye Meclis Üyesi Tülay Düztaş da Belediye Başkanı Kılıç’ın selamlarını ileterek, “Farkındalık yaratmak ve bu hastalığa dikkat çekmek için buradayız. Türkiye’nin dört bir yanından özveriyle gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇÖLYAKLILAR İÇİN 40 KM

Gönüllü Hakan Pekzorlu da, çölyak ve gluten duyarlılığına dikkat çekmek ve çölyaklılara destek vermek için Kocaeli’nin Darıca ilçesinden, etkinlik alanına yürüyüş yaptı. Bitiş noktası olan Maltepe’de çocuklarla buluşan Pekzorlu, Çayırova D-100 TEM bağlantı yolundan, Tersane Köprü’den sahil yoluna inip, Tuzla, Pendik, Kartal ilçelerinden geçerek 40 kilometrelik yol kat etti. Etkinlikte katılan herkese “Glutensiz Hayat Rehberi” kitapçığı dağıtıldı. (06.05.2018)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15