Halis Bütünley hayatını kaybetti

Halis Bütünley hayatını kaybetti

04 Temmuz 2016 Pazartesi 17:03
Halis Bütünley hayatını kaybetti

Kerim Tekin gibi ünlü isimleri müzik dünyasına kazandıran Halis Bütünley hayatını kaybetti.

Of Aman Nalan ve Kerim Tekin gibi ünlüleri müzik dünyasına kazandıran Halis Bütünley, 60 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin ölüm haberini, Onur Akay Twitter adresinden duyurdu.

Akay, “Usta müzisyen ve çok sayıda ünlüyü müzik dünyasına kazandıran Halis Bütünley’i kaybettik. Kerim Tekin’le beraber kaza geçirmiş ve ağır yaralanmıştı. Herkes onu o zaman öldü zannetmiş ve yanlışhaberler çıkmıştı. Kerim Tekin, Halis Bütünley tarafından keşfedilmişti. Mekanı cennet olsun.” notunu yazdı. Halis Bütünley kimdir? 1956 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Halis Bütünley, çok sayıda ünlü orkestrada bateri çalmış ve solo programlar yapmıştır. 1980 yılında Galata Kulesi Orkestrası ve aynı yıl İsviçre’de 7-8 ay süreyle çeşitli orkestralarda çalışmıştır. Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Füsun Önal, Zuhal Olcay ve Ezginin Günlüğü gibi çok sayıda ünlünün albümlerine müzisyen olarak katkıda bulunmuştur. Tayfun Duygulu, Jale, Bora Gencer, Bendeniz, Nalan gibi şarkıcıların albümlerini hazırlamış, menajerliklerini de yapmıştır. 1998 yılında menajerliğini yaptığı Kerim Tekin’le beraber geçirdiği trafik kazasında ise ağır yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 04.07.2016 17:03
Anahtar Kelimeler:
Halis Bütünley
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15