10 milyon TL'lik ajanda ve takvim ihalesi Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük şirketlerinden biri olan ANFA’nın 10 milyon 500 bin 350 TL tutarındaki çanta, ajanda, takvim ihalesini Meclis gündemine taşıdı.

15 Şubat 2019 Cuma 11:39
10 milyon TL'lik ajanda ve takvim ihalesi Meclis gündeminde

Emir, Gazeteci Saygı Öztürk’ün köşesine taşıdığı iddiaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu; “Belediyesinin toplamda 10 milyon 500 bin 350 TL tutarında elyaf çanta, ajanda, takvim bastırmasının gerekçesi nedir?” dedi.

Önergesinde; Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından Aralık 2017’de belediyenin en büyük şirketlerinden biri olan ANFA’nın genel müdürlüğüne getirilen Orhan Kaya’nın geçtiğimiz günlerde görevden alındığını hatırlatan Emir, Kaya’nın görevini yürüttüğü dönemde gerçekleşen ve aynı firmanın aldığı 2 ayrı ihalede toplam 10 milyon 500 bin 350 TL tutarında ajanda, defter, broşür ve çanta alımı anlaşması yapıldığını söyledi.

15 Mayıs 2018 tarihli ilk ihale neticesinde 8 kalem ajanda, defter, broşür ve çanta alımı için ihaleyi kazanan firmayla 3 milyon 500 bin 350 TL’ye sözleşme imzalandığını ve işlerin teslimi için 1 ay süre verildiğini, 16 Kasım 2018'de imzalanan ve iş teslim tarihi 19 Nisan 2019 olan ikinci ihalede de ajanda, takvim ve elyaf çanta alımı için 7 milyon TL ihale bedeli belirlendiğini ifade eden CHP’li Emir, “ 15 Mayıs tarihinde yapılan ihale sonucu kaç tane ajanda, defter, broşür ve çanta alımı yapılmış, bunlar kimlere verilmiştir?” diye sordu.

İkinci ihale sonucu alınması kararlaştırılan 7 milyon TL’lik ajanda, takvim ve elyaf çantanın kimlere verilmesi planlandığını da soran Emir, her 2 ihalenin de aynı firmaya verilmesinin gerekçesini sordu.

10 milyon 500 bin 350 TL’nin azımsanmayacak ölçüde bir bütçe olduğunu ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ayrıca,  böylesi bir bütçenin tamamının belediye çatısı altında faaliyet gösteren bir firmaya ajanda, defter çanta vb. gibi kalemlere harcaması için ayrılması yerine neden Ankaralılara ihtiyaçlarına yönelik bir başka projeye harcanmadığını sordu.

Emir ayrıca, şu soruları yöneltti:

  • Ajanda, defter, broşür, çanta gibi kalemlere ayrılan 10 milyon 500 bin 350 TL’lik bütçeyi kim onaylamıştır?
  • KDV tutarı hariç 10 milyon 350 bin TL tutarında ajanda, takvim, çanta alımı yapan başka belediyeler veya bağlı firmalar var mıdır; varsa hangileridir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15