3. Havalimanındaki İŞ CİNAYETLERİ araştırılsın!

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; İstanbul’da yapımı devam eden 3. hava limanı inşaatında yaşanan iş cinayetlerini, iş kazalarını ve inşaatta çalışan işçilerin çalışma koşullarının araştırılması için TBMM’ye araştırma önergesi sundu.

19 Şubat 2018 Pazartesi 14:15
3. Havalimanındaki İŞ CİNAYETLERİ araştırılsın!

Akkaya; TBMM’ye verdiği araştırma önergesi teklifinde; 3. Hava limanı inşaatında mevzuata aykırı uygulamaların ve iş kazalarının nedenlerinin saptanarak çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi hakkının gerçek anlamda koruyucu yasal düzenlemelerle hayata geçirilebilmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesini istedi.

 

Akkaya verdiği araştırma önergesinin gerekçeleri olarak; inşaatın başladığı 2014 yılından bu güne kadar iş kazaları nedeniyle ölen, malul hale gelen, geçici ve sürekli iş göremezlik geliri alan işçi sayısının bilinmediğini; ancak yerel ve görsel medyada yer alan haberlere göre bu rakamın azımsanmayacak kadar çok olduğunun altını çizdi.

3. Hava limanı inşaatında çalışma mevzuatına aykırı çalışma koşullarının bulunduğunu belirten Akkaya; İnşaatın yetiştirilmesi için inşaatta çalışan işçilerin çalışma saatlerinin günlük üst sınır olan 12 saatin ve haftalık 45 saatin üzerinde olduğunun işçiler tarafından belirtildiğini; üstelik bu çalışma karşılığı da fazla çalışma ücreti ve diğer izin haklarının verilmediğini ifade etti.

Akkaya; araştırılması gereken bir diğer konunun ise 3. Hava Limanı inşaatında Uluslararası İşgücü Kanunu’na aykırı olarak yabancı kaçak işçilerin de çalıştırıldığı iddialarının araştırılmasını istedi.

Hava limanı inşaatı nedeniyle doğanın da ciddi tahribata uğradığını belirten Akkaya; bu doğa katliamına karşı vatandaşlar tarafından yetkililere yapılan ihbar ve şikâyetlere rağmen gerekli önlemlerin ve teftişlerin yapılmadığını belirterek; konunun araştırılmasını talep etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15