39 bin koyuna 1 veteriner

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvan hastalıklarının izlenmesinde yaşanan veteriner eksikliği sorununu dikkat çekmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

23 Şubat 2019 Cumartesi 10:33
39 bin koyuna 1 veteriner

Önergesinde Niğde’nin Çiftlik ilçesinden örnek veren Gürer, 39 bin koyun varlığına karşın, 1 veteriner hekimin görev yaptığı ilçede hayvan hastalıklarının nasıl önlenebileceğini sordu. 

 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılında açıktan atama veya kurumlar arası nakil kapsamında veteriner hekim atamasının yapılabileceğini belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde hızlı bir yükselişe geçen hayvan hastalıklarıyla ilgili sorunu TBMM gündemine taşıdı. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi veren Gürer, “Hayvan hastalıkları ülkemizde ciddi izlenmesi gereken bir duruma ermiştir. Bakanlığınızın kadroları ile bunun takibi olası mıdır? Örneğin Niğde ili çiftlik ilçesinde 39 bin koyun mevcudu vardır. 1 veteriner ve 1 sağlık teknisyeni görev yapmaktadır. Yılda 4 kez bu hayvanlara aşı gerekiyor. Ayrıca belge sayım vs yine bu iki kişi ile sağlanıyor. Bu hizmetlerin yanında besici eğitimi bilgilendirilmesi dikkate alındığında Bakanlığınızca ihtiyaçları dikkate alarak veteriner ve ziraat mühendisi sayısının ihtiyaçlar dikkate alınarak artırılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorulara yanıt istedi.

 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Her yıl yayımlanan Bütçe Kanunu Hükümleri doğrultusunda, Bakanlığımıza verilen açıktan ve kurumlar arası nakil kontenjan dahilinde, Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda personel alımları kadro durumu ve hizmet ihtiyacına göre, personel açığı olan branşlara Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemleri yapılmaktadır” dedi. 

 

ÖLME Kİ YAZ GELSİN…

 

Pakdemirli, Bakanlıklarınca 2019 yılında ve daha sonraki yıllarda verilecek olan açıktan atama ve kurumlar arası nakil kontenjanı dâhilinde, kadro ve hizmet ihtiyacı doğrultusunda veteriner hekim ve ziraat mühendisi alımı yapılabileceğini belirtti.

 

GÜRER: HER KÖYE 1 VETERİNER HEKİM ŞART

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı kırsal alanlarda her köye bir veteriner hekim uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirterek, “Böylece hem köylerimizde hayvan hastalıklarının önüne geçilmiş olur hem de iş bekleyen veteriner hekimlerimize bir istihdam kapısı açılır. Tarım Bakanlığında bir çok veteriner büro işinde çalıştırılıyor. Bazı bölgelerde veteriner başına düşen hayvan sayısı 40 bini geçiyor. Bu bağlamda düzenli bir dağılım yok. Veterinerlerin özlük haklarınında iyileştirilmesi gerekir” diye konuştu. 

 

Son Güncelleme: 23.02.2019 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15