"6 Çocuğu Mezara, 18 Çocuğu Karanlığa Gömdünüz!"

CHP İzmir Milletvekili Milli Eğitim komisyonu ve Aladağ Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay Kasım 2016’da yaşanan Aladağ yurt yangınında 6 çocuğunu kaybeden Köprücük köyünde 2 aydır eğitim öğretimin yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

02 Kasım 2017 Perşembe 11:30
"6 Çocuğu Mezara, 18 Çocuğu Karanlığa Gömdünüz!"

Balbay şunları söyledi:

“Aladağ’ın 300 nüfuslu Köprücük köyü ortaokul çağındaki 6 kız çocuğunu bu yangında yitirdi. Aileler dava sürecinde sorumluların cezalandırılması için çok açık ifadelerde bulundular. Üstelik her türlü baskı, şantaj, tehdit ve rüşvet talebine kulak asmadan çocuklarının katillerinin ceza almasını istiyorlar. Köylüler bu yurdun bir cemaat yurdu olduğunu ve tüm yetkililerin kendilerini bu yurda yönlendirdiklerini açık yüreklilikle mahkeme ve kamuoyu ile paylaşıyorlar. Öyle anlaşılıyor ki köylülerin bu tutum ve davranışı birilerini oldukça rahatsız ediyor. 6 çocuğu mezara gömülen köyün geri kalan çocukları da cehalete, karanlığa gömülmek isteniyor. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Hem kaybettiğimiz çocuklarımızın hesabını soracağız, hem de okuldan uzak kalan çocuklarımızın geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz.”

2017 -2018 eğitim öğretiminin başladığı 19 Eylül tarihinden bugüne kadar Köprücük köyünde bulunan ilkokulun kapalı olduğunu vurgulayan Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Köprücük köyünde geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde okul açıktı. 14 çocuğumuz farklı sınıflarda öğrenim görüyordu. Okulda 1 ile 4. sınıf arası öğrenciler toplu olarak eğitim öğretim alıyordu. Mazereti ve gerekçesi kabul gören öğretmen başka yere tayin edilmiş. Ancak yerine bir öğretmen ataması yapılmamış. Neden acaba. Biz bunu sorguluyoruz. 300 nüfuslu köyde 14’ü geçen dönemden öğrenci olan 4’ü bu dönem okul çağına gelmiş çocuklar neden okula gitmiyor. Okul neden ve hangi gerekçe ile kapalı tutuluyor? Eğitimi her anlamda tarikat, cemaat ve vakıflara devretmiş olan bakanlığın içler acısı durumunu gösteren son örnek Köprücük köyüdür. Canı, ciğeri yanan köylünün hak, hukuk ve adalet arayışını içine sindiremeyenler kendi cehaletlerine köylüyü de ortak etmeye çalışıyor.”

Eğitim öğretimde yaşanan tüm olumsuzlukların birisine fatura edilmesi sürecinin geldiğini, bu faturanın yüksek ihtimalle Bakan’a olacağını düşündüğünü ifade eden Balbay Bakan İsmet Yılmaz’dan şu sorularına yanıt istedi:

  1. 300 nüfuslu Köprücük köyünde okul neden kapalı? Okulun öğretmeni hangi gerekçe ile tayin edilmiştir? Tayin olan öğretmenin yerine 2 aydır okula öğretmen atanmamasının sebebi nedir?
  2. Köyde 14 çocuk geçen yıldan öğrenci olmasına rağmen eğitim öğretime devam edemiyor. 4 çocuk ise bu yıl okul çağına gelmiş olup henüz kayıt yaptıramamıştır. Bu durum çocukların geleceğini çalmak değil mi?
  3. 7 ila 11 yaş aralığında okul çağındaki 18 öğrencinin karanlıkta kalmasına neden göz yumuluyor?
  4. Okulun kapalı olması çocuklarını kaybeden ailelerin mahkemede göstermiş oldukları tutum ve davranışları ile vermiş oldukları ifadelerin bir sonucu mudur?
  5. Köprücük köyüne öğretmen atamasını ne zaman yapacaksınız?

Son Güncelleme: 02.11.2017 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15