'85 vekilin açık oy kullandığını tespit ettik'

CHP, AKP ve Devlet Bahçeli'nin başkanlık Anayasa'sına karşı Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvuruya ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor.

18 Ocak 2017 Çarşamba 22:28
'85 vekilin açık oy kullandığını tespit ettik'

HER TURDA ORTALAMA 85 AÇIK OY İHLALİ TESPİT EDİLDİ

CHP milletvekilleri cep telefonları ile kayıt altına aldıkları AKP'li vekillerin açık oy ihlalinde 2. tur görüşmelerinde ilk 3 maddede ortalama her turda 85 açık oy kullandığı tespit edildi.

YARKADAŞ: 85 VEKİLİN AÇIK OY KULLANDIĞINI TESPİT ETTİK

CHP İstanbul Milletvekilir Barış Yarkadaş, AKP'li vekillerin açık oy ihlallerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AKP'den şu ana kadar 85 milletvekilinin açık oy kullandığını tespit ettik. Sayı daha fazla ama şimdilik tespit edebildiklerimizin sayısı bu" dedi.

İLK TUR OYLAMALARINDA DA AÇIK OY İHLALLERLE KAYIT ALTINA ALINDI

Gizli yapılması gereken oylamanın AKP'li vekiller tarafından aleni şekilde gerçekleştirmesi. 7 gün süren görüşmeler boyunca CHP'li vekillerin itirazı ile karşılaşmıştı. AKP'li vekillerin açık oy kullanımına ilişkin yapılan itirazların üstü AKP'li Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın tarafından örtülmüştü. Bunun üzerine CHP'li vekillerde açık oy kullanımını fotoğraf ve görüntülerle kayıt altına almıştı. 

AYM'NİN 2008 YILINDA VERDİĞİ KARAR REFERANS ALINDI

Teklifin 330 bulması durumunda oylama sonucunu etkileyecek şekilde açık oy kullanıldığını savunan CHP, Anayasa Mahkemesi'nin 2008 yılında verdiği kararı referans alarak Anayasa değişiklik teklifinin iptal edilmesini isteyecek.

(Gerçek Gündem)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15