Adana Stadyumu, yılan hikayesine döndü!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, TBMM 26. Döneme ait son genel kurulun son gününde Adanalı sporseverlerin stadyum sorununa dikkat çekti... Adana stadı, dert yarası!.. “Sarıçam’daki stad inşaatı neden bitmiyor?”

17 Mayıs 2018 Perşembe 11:21
Adana Stadyumu, yılan hikayesine döndü!

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26. Döneme ait son genel kurulun son gününde yine Adanalıları ön plana çıkardı. Adanalı sporseverlerin stadyum sorununa değinen Tümer, Sarıçam ilçesinde yapımı devam eden tesislerin adeta yılan hikayesine döndüğünü vurguladı. Tümer, tarihi Adana 5 Ocak Stadı’nın da teknolojiyle donatılıp kapasitesinin arttırılarak hizmete devam etmesinin beklendiğini ifade etti.
YENİ TARİHLER HAVADA UÇUŞMASIN!
Yapımına 2014 yılında başlanan ve 2016 yılında hizmete açılacağı belirtilen Adana’nın Sarıçam ilçesindeki stadyum inşaatının 2018 yılının ortalarına gelinmesine rağmen halâ bitmediğini belirten Tümer, “Stadyumun 2018-2019 futbol sezonuna yetişeceğine yönelik yeni açılış tarihi açıklamaları da havada uçuşmadan tesisin açıldığını duyurmak daha elzemdir” diye konuştu.
NEDEN BİTMİYOR?
33 bin seyirci kapasiteli, 140 milyon liralık proje maliyetli stadyum inşaatının gecikmesinin maliyetleri de arttırdığını kaydeden Tümer, şunları söyledi:
“Türkiye’nin bir çok kentinde yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan stadyumlar olmasına rağmen Adana’nın Sarıçam ilçesinde yaklaşık 5 yıldan bu yana inşaat aşamasında kalan stadyum neden bitirilmemektedir. Adanalılar ve futbolseverler her yıl yeni bir açılış tarihi verilen ve adeta yılan hikayesine dönen 102 dönüm arazi üzerine planlanan spor tesisiyle ilgili umudunu kesmek üzeredir. Adanaspor ve Adana Demirspor’un mücadele ettiği 2017-2018 1. Lig futbol sezonu 19 Mayıs Cumartesi günü sona erecek, 2018-2019 sezonu ise 10 Ağustos 2018’den itibaren yapılacak maçlarla başlayacaktır. Stadyumun 2018-2019 futbol sezonuna yetişeceğine yönelik yeni açılış tarihi açıklamaları da havada uçuşmadan tesisin açıldığını duyurmak daha elzemdir. Ayrıca Adanalılar, tarihi 5 Ocak Stadyumu’nun da teknolojiyle donatılıp kapasitesinin artırılarak hizmete devam etmesini beklemektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15