"AKP’li olmayan belediyeler bu yolla cezalandırılıyor mu?"

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, 2018 yılında Adana’nın ilçe belediyeleri için belirlenen geçici işçi sayılarının taraflı olduğunu iddia ederek konu ile ilgili 3 bakana soru önergesi verdi.

15 Mayıs 2018 Salı 13:34
"AKP’li olmayan belediyeler bu yolla cezalandırılıyor mu?"

Geçici işçi olarak 180 günlüğüne çalıştırılacak kişilerin sayısı Adana ilçe belediyeleri için belirlendi. Listeye bakıldığında AKP’li belediyelerin geçici işçi sayılarının yüksek olması, AKP’li olmayan diğer belediyelere merkez ilçe olsa dahi  çok az sayıda geçici işçi kadrosu verilmesi dikkat çekiyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanı’na ayrı ayrı soru önergesi veren CHP’li Özdiş “Geçici işçi sayıları nasıl belirleniyor?” diye sordu.

YÜREĞİR’E 350, SEYHAN’A 50, ÇUKUROVA’YA 25 GEÇİCİ İŞÇİ!

Kendisine iletilen listeye göre nüfusu nispeten az olan dış ilçe belediyelerine yüzlerce geçici işçi kadrosu verilirken Seyhan ve Çukurova gibi merkez ve nüfusu kalabalık ilçe belediyelerine 25, 50 gibi sayılarda kadro verildiğini iddia eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in önergelerinde yer verdiği sorular şu şekilde:

  1. Söz konusu ilçe belediyeleri için ayrı ayrı olmak üzere istihdam edilecek geçici işçi sayısı nedir? Bu işçiler kaç gün süreyle çalışacaktır?
  2. Söz konusu belediyelerin geçici işçi sayıları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınmıştır?
  3. Geçici işçi sayıları belirlenirken ilgili belediye başkanının hangi partiden olduğu önemli midir?
  4. Adana’nın merkez ve nüfusu kalabalık olan ilçelerinden Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin başkanlarının CHP’li olması, geçici işçi sayılarının Seyhan için 50 ve Çukurova için 25 olmasında bir gerekçe midir? AKP’li Yüreğir ilçesinin geçici işçi sayısı neden 350’dir?
  5. Geçici işçi sayılarına bakıldığında CHP’li belediyelerine tahsis edilen geçici işçi sayısının merkez ilçe olmalarına ve nüfuslarının yoğun olmasına rağmen AKP’li dış ilçe belediyelere kıyasla çok çok az olduğu görülmektedir. Bu kararın mantıklı bir açıklaması var mıdır?
  6. AKP’li olmayan belediyeler bu ve bunun gibi yollarla cezalandırılmakta mıdır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15