Antmen: "LÖSEV'e neden ruhsat verilmiyor?"

LÖSEV, yapımı 2015'te tamamlanan ancak tamamına ruhsat verilmediği için tam kapasite çalışamayan LÖSANTE Hastanesi ile ilgili 25 Şubat 2019’da bir açıklama yapmış, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği “Kamu hastanesi gibi hiçbir ilave ücret almaksızın sunmayı taahhüt ettiğiniz takdirde talepleriniz tekrar değerlendirilecektir.” cevabını paylaşarak "Sevindiricidir." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sonrası da kamuoyu ve LÖSEV yetkililerince bakanlık tarafından ruhsatın verileceği algısı oluşmuş ancak ruhsatın hala verilmediği ortaya çıkmıştı.

26 Mart 2019 Salı 13:14
Antmen: "LÖSEV'e neden ruhsat verilmiyor?"

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis Gündemine taşıdı. Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “LÖSANTE Hastanesi gibi çok önemli bir hizmet veren kuruma neden hala tam kapasite çalışabilmesi için ruhsat verilmemektedir? Ruhsat verilmeyerek her gün tedavi edilmeyi bekleyen kanser hastalarının hayatı tehlikeye atılmış olmuyor mu?” diye sordu.

 

Antmen, önergesinde LÖSANTE’ye ruhsat verilmemesini eleştirerek “Tüm Türkiye'nin ihtiyacı olan, çocuklardan yetişkin hastalara kadar, teşhisten tedaviye bütün imkanları barındıran LÖSANTE'ye yine ruhsat çıkmamıştır. LÖSEV, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada hastane ruhsatının hukuk dışı şekilde parayla satılmaya çalışıldığını iddia etmiştir. Bu vahim iddiaların bakanlıkça ivedilikle yanıtlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– LÖSANTE Hastanesi gibi çok önemli bir hizmet veren kuruma neden hala tam kapasite çalışabilmesi için ruhsat verilmemektedir? Ruhsat verilmeyerek her gün tedavi edilmeyi bekleyen kanser hastalarının hayatı tehlikeye atılmış olmuyor mu?

 

- LÖSEV’e hastane ruhsatının yasadışı şekillerde satılmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur? Bu vahim iddia doğru ise bu hukuk ve etik dışı yola başvuran kamu görevlileri kim ya da kimlerdir? Konuyla ilgili idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır?

 

– LÖSEV ve Lösemi hastası çocukla adına yasa dışı şekilde ve yetkili olmayan kişilerce illerde bağış toplandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu kişi ya da kişiler kimlerdir? Haklarında yargı süreci başlatılmış mıdır?

 

-Sağlık Bakanlığı LÖSEV yetkililerinin Bakan Fahrettin Koca ile randevu talebini neden reddetmiştir?

 

– 2014 yılında “LÖSEV’in açacağı hastaneye ihtiyaç yoktur. Bakanlığımız gereken hastaneyi en kapsamlı şekilde yapacak güç ve donanıma sahiptir” açıklamasından bu yana geçen 5 yıllık süreçte Sağlık Bakanlığı olarak kaç tane hastane açtınız? Bu hastanelerde kaç kanser hastası tedavi olmuştur? 2014 yılından bu yana kaç kanser hastası tedavi görürken hayatını kaybetmiştir?

 

– LÖSEV’e radyoterapi cihazı ruhsatı neden verilmemektedir? 2010 yılından bu yana kaç özel hastaneye radyoterapi cihazı ruhsatı verilmiştir? Bu hastaneler hangileridir?

 

– LÖSEV’in ‘Kemik iliği bankası’ projesi neden engellenmiştir? Bakanlık bunun alternatifi olarak herhangi bir çalışma mı yapmıştır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15