"Asıl KONKORDATO’yu vatandaş ilan etti"

Sancar: “16 yılın sonunda vatandaşlarımızı konkordato terimiyle tanıştırdınız. Ekonomiyi getirdiğiniz nokta işte bu” dedi.

11 Ekim 2018 Perşembe 14:27
"Asıl KONKORDATO’yu vatandaş ilan etti"

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’nin ekonomi uygulamalarını eleştirdi. 

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz de kriz, mıriz yok” sözlerine atıf yapan CHP’li Sancar, “Kim ne derse desin herkes evindeki, hanesindeki, ocağındaki, çevresindeki ateşin farkında. Her seçim öncesi ekonomik refah gelecek söylemlerinin ve ekonomik başarının geldiği nokta Konkordato terimi olmuştur” ifadesini kullandı.

“FİRMALAR KONKORDATO KUYRUĞUNDA”

Aralarında büyük vergi mükellefi olan firmaların da bulunduğu birçok kurumun perişan durumda olduğunu kaydeden Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizi tebrik etmek lazım, millet sayenizde konkordatoyla tanıştı! Ülkemizde düne kadar harıl harıl ticaret yapan, devletine vergi veren iş adamları adliye koridorlarında avukatlarıyla beraber konkordato kuyruklarında dilekçe vermeye çalışıyor. Türkiye ekonomisinin 8’nci büyük kenti olan Denizli kenti de bu krizden nasibini aldı ve büyük darboğaz yaşıyor. Kötü ekonomi yönetiminin faturasını sadece konkordato ilan eden iş adamları değil; onların taşeronları, duvarcıları, betoncuları, sıvacıları, elektrikçileri, sucuları ve birçok iş emekçisi arkadaşımız ödüyor ve büyük mağduriyetler yaşıyor.”

TOKİ ÖRNEĞİ

TOKİ’nin yanlış uygulamalarının ülkeyi krize sürükleyen önemli etkenlerden biri olduğunu söyleyen CHP’li Sancar, “Bu ortamda bile TOKİ Başkanının televizyonlara çıkıp konut satışlarımızı artıracağız” demesini anlayamıyorum dedi.

Müteahhitlere 2,98 ile kullandırtılan konut kredilerinin TOKİ’ye 0,98 oranla verildiğini bu sebeple birçok firmanın battığını da kaydeden CHP’li vekil, TOKİ’nin haksız rekabet yarattığını, sektöre büyük zarar verdiğini bu nedenle de ortadan kaldırılması ya da gerçek iştigal alanına geri dönmesinin gerektiğini belirtti. 

TOKİ ÖĞRENCİ YURDU YAPSIN 

Türkiye’de büyük oranda öğrenci yurdu eksiğinin bulunduğunu hatırlatan Teoman Sancar,” TOKİ yarından itibaren gariban vatandaşlarımızın aslan gibi üniversite kazanan çocuklarına yurt yapmaya başlasın. Gelin hep beraber TOKİ'ye konkordato ilan edelim. Ekonomide on altı yıl sonra ortaya çıkan bu terimin ortadan kalkması sizlerin elindedir” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15