Ayhan Barut'tan kadınlara hakaret eden dekana tepki

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yaptığı açıklamayla kadınlara hakaret eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı'yı sert sözlerle kınadı... "Bu kafa ve bu zihniyeti şiddetle kınıyorum"

21 Kasım 2018 Çarşamba 12:33
Ayhan Barut'tan kadınlara hakaret eden dekana tepki

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başbakan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan daha çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim" diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı'ya tepki gösterdi. 

Bilim insanlarına yakışmayan söz ve tartışmalarla gündeme gelen rektörler ile üniversitelerde yaşanan sorunların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne daha önce sunduğu araştırma önergesi teklifinin hala bekletildiğine dikkat çeken Ayhan Barut, Meclis'te konuşma yaparak son yaşananlara tepkisini ortaya koydu. Sözde dekanın dile getirdikleri için özellikle AKP'li kadın siyasetçilerin ne düşündünü soran Ayhan Barut, "Sözde dekanın bu zihniyetini şiddetle kınıyorum" dedi. 

"AKP'Lİ KADIN SİYASETÇİLER NE DÜŞÜNÜYOR?"

Türkiye'de son dönemde bilim yuvası olan üniversitelerin akıl ve bilimle bağdaşmayan tartışmalarla gündeme geldiğine dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"AKP Genel Başkanını başkomutan, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci başkanı, ona itaati farz, karşı gelmeyi haram gören sözde profesör ünvanlı pek çok öğretim üyesi ve rektörler görmekteyiz. Son bomba ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Karalı isimli birinden geldi. 'İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başbakan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan daha çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim.' paylaşımında bulundu. Bu düşünce için özellikle AKP’li kadın siyasetçi arkadaşlarımız ne düşünüyor? Bu kafa ve bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Bu sözde bilim insanlarının kamuoyuna yansıyan düşünceleri böyleyse yansımayan eylem ve söylemlerini siz düşünün artık. Rektör ve akademisyenlerin bu tür açıklama, tutum, davranış ve tasarrufları için verdiğimiz araştırma önergesi Başkanlığınızda neden hala beklemektedir. Gereğini artık yapmalısınız."

Görüntü İndirme bağlantısı:

https://wetransfer.com/downloads/727fc0e027bb0b44af9749f02544f48e20181121070815/518ad2c7ef84c352f617ed951ae1be4520181121070815/e90778

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15