Balbay: "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Hayata Geçti!"

CHP İzmir Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay, İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreni esnasında öğrencilerin İzmir Marşı okumasına tepki gösteren okul müdürü ile öğrenciler arasında yaşanan tartışmayı Meclis gündemine taşıdı.

15 Mayıs 2018 Salı 11:25
Balbay: "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Hayata Geçti!"

Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ı derhal görevden alması gerektiğini vurguladı.

Balbay, 13 Mayıs pazar akşamı gerçekleştirilen İzmir Atatürk Lisesi 130. Yıl mezuniyet töreninde yaşanan bu olayın kabul edilemez olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşının engellenmeye çalışılması, tam anlamıyla bir aymazlıktır. İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır. 130 yıllık dev bir çınarı, böylesine cumhuriyet değerlerinden uzak, böylesine laik ve çağdaş eğitim anlayışından yoksun bir anlayışla yönetilmesi kabul edilemez. Bakanlık bu olayı münferit, anlık bir gelişme olarak görmemeli derhal harekete geçip bu okulun velisi, mezunu, öğrencisi ve emekçisine kulak vermeli.”

Müdüre en güzel yanıtı gençlerin, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözleriyle verdiğini vurgulayan Balbay, “Atatürk’ün gençliğe hitabesi orada hayata geçti. Öğrencilerin alnından, yüreğinden öpüyorum” dedi.

Balbay başta İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin, velilerin ve mezunlarının böylesine mutlu bir günde böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“İzmir marşı sadece İzmir’e ait değil tüm ülkenin ortak bir paydasıdır. Bu marşın altında siyasi nedenler aramak akla ziyandır. Spordan sanata, eğitimden kültüre kadar toplumun her kesimini kutuplaştıran ve korku iklimiyle bu ülkenin geleceğini şekillendirmeye çalışanlara yine en güzel cevabı gençler verecektir.”

Balbay’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sormuş olduğu sorular şöyle:

  1. Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşının engellenmeye çalışılmasını bakanlık olarak nasıl karşılıyorsunuz?
  2. Cumhuriyet değerlerinden uzak, laik ve çağdaş eğitim anlayışından yoksun İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ı görevden almayı düşünüyor musunuz?
  3. İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır. 130 yıllık dev bir çınarı, böylesine bir anlayışla yöneten zihniyete karşı bakanlık olarak ne yapacaksınız?
  4. İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin, velilerin ve mezunlarının böylesine mutlu bir günde böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının sorumlusu kimdir?
  5. İzmir marşı sadece İzmir’e ait değil tüm ülkenin ortak bir paydasıdır. Bu marşın altında siyasi nedenler arayanları bakanlık olarak nasıl karşılıyorsunuz?

Son Güncelleme: 15.05.2018 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15